امروز: جمعه 7 ارديبهشت ماه 1403 - Friday 26 April 2024

نهادهای بزرگ اقتصادی غیردولتی با ظرفیت‌های مالی و لجستیکی


سزاوار است نهادهای بزرگ اقتصادی غیردولتی که به هر دلیلی تاکنون مالیات نپرداخته‌اند به شکل جدی به دولت و مردم کمک کنند، گفت: این نهادها تمامی ظرفیت‌های مالی و لجستیکی خود را به طور شفاف در اختیار مردم و دولت قرار دهند.

«اسماعیل گرامی‌مقدم» در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به شرایط دشوار کشور برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا و ضرورت اهتمام همه دستگاه‌های حاکمیتی برای عبور از این بحران، اظهارداشت: بحث شیوع کرونا به عنوان واقعه‌ای غیرمترقبه به پدیده‌ای بسیار خطرناک و جهان شمول تبدیل شده است، بنابراین انسان دوستی و نوع‌دوستی حکم می‌کند در هر نقطه از عالم که هستیم به همدیگر به‌ویژه به هموطنان خود و کسانی که بیشترین آسیب را می بینند کمک کنیم.

سخنگوی حزب اعتماد ملی افزود: در شرایط کنونی که پیش‌گیری و عبور از بحران کرونا در خانه ماندن است و بسیاری از حقوق‌بگیران و روزمزدی‌ها قادر نیستند معاش خود را تامین کنند، به این دلیل که تنها منبع آنها همان دریافتی روزانه است.

گرامی‌مقدم با بیان اینکه در بحران‌های این‌چنینی همه نگاه‌ها به سمت دولت‌ها می‌رود، بیان کرد: در ایران دولت به تنهایی تمام اقتصاد و پول را در اختیار ندارد، بودجه دولت در ایران روشن است و همان بودجه‌ای است که توسط مجلس تصویب می‌شود. اگر انتظار داشته باشیم دولت به تنهایی در چنین حوادثی همه مشکلات را حل کند، توقع بی‌جایی است.
 این فعال سیاسی تصریح کرد: انصافا دولت روحانی برنامه‌هایی را که در این بحران اجرا کرده موفق بوده است و دوست و دشمن به آن اذعان دارند.

وی، برجام و طرح تحول سلامت را از موفقیت‌های دولت روحانی عنوان کرد و گفت: دولت روحانی در کنترل و ممانعت از شیوع ویروس کرونا موفق بوده است، اینکه این ویروس چگونه و از سوی چه کشوری همه‌گیر شد، بحث جداگانه‌ای است.

سخنگوی حزب اعتماد ملی افزود: رییس‌جمهوری از همان ابتدای بحران با تشکیل ستادهای مختلف و به کار گرفتن تمام توان دولت وارد میدان شد، کنترل این ویروس در مقایسه با دیگر کشورها و بهبود بیش از ۶۰ درصد از مبتلایان، نشان از موفقیت دولت روحانی دارد.

این فعال اصلاح‌طلب یادآورشد: در کشور نهادهایی داریم که خارج از دولت کارهای اقتصادی می‌کنند. خیلی از آنها تاکنون و به هر دلیلی مالیات پرداخت نکرده‌اند و از طرفی در شرایط کنونی مستمندان، تهی‌دستان و اقشار زیر خط فقر نیازمند کمک این دستگاه‌ها هستند، بنابراین دستگاه‌های بزرگ اقتصادی مانند بنیاد مستضعفان، اوقاف و امور خیریه، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)   و آستان قدس که در همین کشور رشد کرده‌ و به منافع اقتصادی زیادی دست یافته‌اند، سزوار است به شکل جدی به دولت و مردم کمک کنند.

وی عنوان کرد: این نهادها که از متمول‌ترین دستگاه‌های اقتصادی هستند در شرایط عادی از امکانات، زمین، آب و اتمسفر کشور استفاده کرده‌اند، بنابراین امروز حس انسان‌دوستی، نوع‌دوستی و تکلیف قانونی و شرعی ایجاب می‌کند، به طور شفاف تمامی ظرفیت‌های مالی و لجستیکی خود را در اختیار مردم نیازمند و دولت قرار دهند.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی  گفت: حتی اگر روزی کرونا هم تمام شود، دستگاه‌هایی که از این توان اقتصادی برخوردارند و مالیات هم نمی‌دهند واجب است که به شکل واقعی به دولت و اقشار ضعیف کمک کنند که کشور دوباره بتواند خود را بازیابد.

گرامی‌مقدم با اشاره به رویکرد بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران می‌توانست از مسیر برجام و فرصت‌هایی که در کنار آن برای مذاکرات بیشتر به وجود آمد، استفاده بیشتری کند که البته دولت روحانی تلاش زیادی برای دوری از تنش انجام داد ولی به هرحال دولت در سیاست خارجی همه‌کاره نیست.
وی یادآور شد: دولت با توجه به تحریم‌های فعلی باید راه چاره و راهبرد جدیدی برای منافع ملی را برگزیند که بتوانیم با وجود تحریم‌ها راه مبادله کالا، فن‌آوری، ارز و ورود سرمایه به کشور هموار شده و اعتماد سرمایه‌گذاران خارجی را به دست آوریم.

 این فعال اصلاح طلب اضافه کرد: به نظر می‌رسد کشور ما به رویکرد دیپلماتیک جدیدتر و متفاوت‌تری نیاز دارد، اگر مسیر کنونی را ادامه دهیم تا ۶ یا ۷ ‌ماه آینده که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار می‌شود، مشخص نیست اقتصاد ما چه آینده‌ای خواهد داشت.

سخنگوی حزب اعتمادملی خاطرنشان کرد: اگر ترامپ پیروز شود ۴ سال دیگر کشور باید تحریم‌ها را تحمل کند و این برای منافع ملی ما مضر است. بنابراین تا جایی که امکان دارد برای خروج از این وضعیت باید از اهرم‌های بین‌المللی استفاده کرد و از طریق مذاکره مسائل ایران را حل کرد. مذاکره کنندگان ایران توانمندی خود را در موضوع برجام نشان دادند و این نقطه قوتی است که باید از آن بهره جست.

گرامی‌مقدم ادامه داد: اگر دموکرات‌ها پیروز رقابت شوند با وجود اینکه رویکرد آنها خروج از برجام نیست اما بیم آن می‌رود آنها هم از مسئله تحریم‌ها استفاده ابزاری کرده و بخواهند همچنان فشار را بر ایران برای کسب امتیازات دیگر حفظ کنند. در چنین شرایطی ضروری است ضمن فکر کردن و تلاش برای ایجاد راه‌کارهای بین‌المللی، نگاه جمهوری اسلامی به توانمندی، استعدادهای اقتصادی و خلق فرصت‌های تولیدی در داخل باشد.

وی هزینه کردن نهادها و دستگاه‌های بزرگ اقتصادی را برای کمک به شرایط کنونی کشور مهم دانست و تاکید کرد: در چنین شرایطی است که آنها باید مردمی بودن خود را اثبات کنند، اگر امروز این نهادهای اقتصادی به درد مردم نخورند، فردا  دیر است.

جهش تولید بدون توجه به الزامات آن شعار است

گرامی‌مقدم، جهش تولید را نیاز اصلی اقتصاد کشور عنوان کرد و افزود: این امر الزاماتی دارد که از جمله آن ارتباط سیاسی، اقتصادی، فن‌آوری و مالی با دنیا، سرمایه گذاری داخلی و پرداخت تسهیلات ارزان به تولیدکنندگان است. جهش تولید لازمه توسعه یافتگی کشور است و بدون جهش تولید در صادرات حرفی برای گفتن نخواهیم داشت.

سخنگوی حزب اعتمادملی خاطرنشان کرد: برای ورود سرمایه‌های خارجی به کشور باید دیپلماسی کشور اصلاح شود. مادامی که نتوانیم با دنیا تبادل ارز داشته باشیم، جهش تولید صورت نمی‌گیرد. هیچ کشوری در دنیا و بدون ارتباط بین‌المللی و اقتصادی باز با جهان به رشد، توسعه و جهش تولید دست نیافته است.

گرامی‌مقدم،   از الزامات دیگر جهش تولید را «دانش فنی» دانست و گفت: تا زمانی که با جدیدترین دستاوردهای علمی و  فناوری جهان ارتباط نداشته باشیم، نباید انتظار تغییری در تولید داخلی داشته باشیم.

وی گفت: سومین لازمه جهش تولید «سرمایه‌گذاری داخلی» است. بانک‌ها باید تسهیلات مناسب و جذاب را در اختیار سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان قرار دهند.


تاریخ خبر: 1399/01/28